Valikko Sulje

Verkkosivut WordPressillä

Monet toimijat tarjoavat WordPress sivustoja ja siihen on syynsä. WordPress on monipuolinen työkalu, jolla voidaan hallita ja tehdä minkälaisia sivustoja tahansa. WordPress -ympäristö tarjoaa paljon erilaisia ilmaistyökaluja ja teemoja, joiden avulla sivuston tekeminen on helppoa, mutta sillä voidaan luoda myös täysin yksilöllisiä yhteisön tarpeisiin räätälöityjä sivustoja.

Yksilölliset sivut vs. valmis teema

Jos haluaa hoitaa verkkosivunsa itse ja tarvitsee modernin ja hyvännäköisen teeman, edullisin vaihtoehto on joko tarttua ilmaiseen WordPress -teemaan tai ostaa valmis teema, joita myydään sadoittain WordPress -sovelluskaupassa.

Teemaa on yleensä mahdollisuus kokeilla, ennen sen ostamista ja suosittelenkin sitä lämpimästi. Teemoissa on suuria eroja siinä, mitä asioita käyttäjä pääsee itse muokkaamaan.

Jos suuri osa palveluista on ilmaisia, miksi maksaisin niiden käyttöönotosta ulkopuoliselle?

Tähän on yksinkertainen vastaus: aika ja vaiva. Monet yrittäjät antavat mielellään verkkosivuista huolehtimisen ulkopuoliselle, vaikka se olisi rakennettu ilmaisia työkaluja hyödyntäen. Verkkosivujen rakentaminen ilmaisten työkalujen avulla voi olla helppoa, mutta se ei välttämättä ole nopeaa. Varsinkaan ensikertaa WordPress -järjestelmän kanssa tekemisissä olevalle. Lisäksi valmiin teeman ominaisuuksia on joskus tarpeellista muokata halutun lopputuloksen aikaansaamiseksi. Silloin on hyvä olla kumppani, joka osaa tarvittaessa tehdä muutoksia myös kooditasolla.

Kuka hyötyy alusta asti yhteisölle rakennetusta yksilöllisestä sivustosta?

Yksilöllisestä sivustosta hyötyy eniten yhteisö, joka haluaa:

  • sivunsa erottuvan massasta
  • sivun viestivän yrityksen arvoja sekä missiota
  • panostaa brändimielikuvaan ja käyttäjäkokemukseen
  • mitata ja analysoida verkkosivujen sisältöä ja liikennettä
  • ulkoistaa verkkosivujen ylläpidon ja päivityksen
  • sivuston olevan osa laajempaa markkinointistrategiaa

Yksilöllisiin tarpeisiin rakennettu sivusto palvelee hyvin myös silloin, kun yhteisö haluaa ulkoistaa verkkosivujen tuotannon ja päivitykset kokonaan ulkopuoliselle. Tai haluaa hoitaa vain sivuston sisällön päivittämistä ilman, että tarvitsee miettiä sivuston rakennetta tai ulkonäköä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *